Два огледа са извършени на местопроизшествието, разпитани са свидетели. Подготвя се

...
Два огледа са извършени на местопроизшествието, разпитани са свидетели. Подготвя се
Коментари Харесай

Прокуратурата след смъртта на граничаря: Извършени са два огледа на мястото

Два огледа са извършени на местопроизшествието, разпитани са очевидци. Подготвя се молба за правна помощ до турските правосъдни и правоохранителни управляващи за осъществяване на неотложни дейности на турска територия, които да доведат до търсене на създателя на закононарушението.

Това оповестиха преди малко от окръжната прокуратура в Ямбол във връзка убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров на българо-турската граница нощес.

 
Окръжна прокуратура  Ямбол управлява следствието по досъдебно произвеждане, формирано за съзнателно причиняване на гибелта на Бъчваров. То е предоставено на екип от следователи на Окръжна следствен отдел.

Престъплението е извършено  на 07.11.2022 година в землището на село Голям Дервент на границата сред България и Турция. То е квалифицирано по чл.116 ал.2 от Наказателен кодекс - за ликвидиране на полицейски чиновник, изпълнявал служебните си отговорности по защита на границата.

Установено е, че причина за настъпилата гибел е изстрел от огнестрелно оръжие, заимствуван от територията на Република Турция, напомнят от прокуратурата.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР